ΠΑΓΝΗ: Τριτοκοσμικές συνθήκες και ελλείψεις στο Παιδιατρικό ΤΕΠ- Αντί λύσεων, απειλές στους γιατρούς που δίνουν τη μάχη…

Το κείμενο της ντροπής από τον διευθυντή των ΤΕΠ, με την απίθανη “αφορμή” για την οποία απειλούν οι διοικούντες τους γιατρούς με πειθαρχικά μέτρα, ενώ κλείνουν τα μάτια στις ελλείψεις… Και η απάντηση απειλούμενου γιατρού: “Προσοχή γιατί κάποιος πιο κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι ΣΚΟΠΙΜΑ αφήνετε το Παιδιατρικό ΤΕΠ με ένα (!) θερμόμετρο, ΣΚΟΠΙΜΑ δουλεύουμε με ένα νεογνολογικό οξύμετρο κολλημένο με κόλλα UHU, ΣΚΟΠΙΜΑ ξεκινάμε την εφημερία με τρία 3way, ΣΚΟΠΙΜΑ έχουμε μόνο ένα aerochamber, ΣΚΟΠΙΜΑ δεν υπάρχει χώρος θηλασμού και οι γυναίκες θηλάζουν στις καρέκλες, ΣΚΟΠΙΜΑ οι περιχειρίδες μας είναι τρύπιες”

Είναι πραγματικά τραγικό… Παιδίατροι του ΠΑΓΝΗ απειλούνται από τους διοικούντες με πειθαρχικές διώξεις καταλογίζοντάς τους, λίγο ως πολύ, ότι… πετούν σκόπιμα στα ΤΕΠ διάφορα αντικείμενα, με κίνδυνο για παιδιά και γονείς! Προσέξτε, πετούν αντικείμενα σκόπιμα και μπορεί να τραυματιστούν παιδιά και γονείς…

Στην απίθανη βέβαια ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο ΠΑΓΝΗ απάντησε γιατρός, σημειώνοντας την ανοησία της αναφοράς, ότι δηλαδή κάποιος παιδίατρος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σκόπιμα, υπενθυμίζοντας τις άθλιες και ολοένα πιο χειρότερες συνθήκες που λειτουργούν τα ΤΕΠ και άλλα τμήματα του νοσοκομείου.

“Προσοχή γιατί κάποιος πιο κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι ΣΚΟΠΙΜΑ αφήνετε το Παιδιατρικό ΤΕΠ με ένα (!) θερμόμετρο, ΣΚΟΠΙΜΑ δουλεύουμε με ένα νεογνολογικό οξύμετρο κολλημένο με κόλλα UHU, ΣΚΟΠΙΜΑ ξεκινάμε την εφημερία με τρία 3way, ΣΚΟΠΙΜΑ έχουμε μόνο ένα aerochamber, ΣΚΟΠΙΜΑ δεν υπάρχει χώρος θηλασμού και οι γυναίκες θηλάζουν στις καρέκλες, ΣΚΟΠΙΜΑ οι περιχειρίδες μας είναι τρύπιες”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε απάντησή του στις απειλές ο γιατρός Κωνσταντίνος Τερζάκης.

Δείτε την απειλητική ανακοίνωση – ντροπή από τον διευθυντή των ΤΕΠ και την απάντηση του γιατρού:

Και η απάντηση του γιατρού Κων. Τερζάκη:

“To κείμενο της ντροπής!

Αγαπητοί γονείς της Κρήτης μόλις μάθατε ότι οι ειδικευόμενοι Παιδίατροι που εξετάζουν τα παιδιά σας στο ΤΕΠ ΠαΓΝΗ βρίσκονται υπό την απειλή πειθαρχικών κυρώσεων! Κατηγορούνται ευθέως από το διευθυντή ΤΕΠ ότι ΣΚΟΠΙΜΑ προσπαθούν να τραυματίσουν τα παιδιά σας!

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν εγγράφως ότι είμαστε αντιεπαγγελματίες – αντισυναδελφικοί (ισχύει εν μέρει διότι όταν κάνεις τα πάντα δεν δίνεις την ευκαιρία στο συνάδελφο να εκπτύξει το ταλέντο του)

Θα περίμενε κανείς κύριε διευθυντά ότι, όταν βρίσκεστε με το διοικητή και συζητάτε, να απαριθμείτε τις ελλείψεις που έχει το ΤΕΠ μας και το πώς θα δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Την επόμενη φορά καλέστε και το μη μόνιμο προσωπικό. Πού ξέρετε μπορεί να σας δώσει καμία καλή ιδέα.

Nikolas Sbyrakis

Προσοχή γιατί κάποιος πιο κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι ΣΚΟΠΙΜΑ αφήνετε το Παιδιατρικό ΤΕΠ με ένα (!) θερμόμετρο, ΣΚΟΠΙΜΑ δουλεύουμε με ένα νεογνολογικό οξύμετρο κολλημένο με κόλλα UHU, ΣΚΟΠΙΜΑ ξεκινάμε την εφημερία με τρία 3way, ΣΚΟΠΙΜΑ έχουμε μόνο ένα aerochamber, ΣΚΟΠΙΜΑ δεν υπάρχει χώρος θηλασμού και οι γυναίκες θηλάζουν στις καρέκλες, ΣΚΟΠΙΜΑ οι περιχειρίδες μας είναι τρύπιες.

Η διαφορά μας όμως είναι αυτή. Την εποχή που πολιτικές και κυβερνήσεις έχουν βάλει στόχο να βάλουν ταφόπλακα στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία εμείς συντάσσουμε κείμενα και διεκδικούμε επάρκεια υλικών για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα στον Παιδιατρικό πληθυσμό και εσείς συντάσσετε κείμενα-απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις. Αλήθεια και αυτό σκοπιμότητα δεν είναι;

Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε κακοπροαίρετοι είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά που θα μας κάνετε την τιμή να περάσετε από το δωμάτιο που μας έχετε διαθέσει να εξετάζουμε 180 περιστατικά στην εφημερία δεν θα έχετε κείμενα καταγγελίες αλλά τα υλικά και τον εξοπλισμό που χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε σωστά. Όσο για το κουβάλημα μη σας νοιάζει, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ και μόνο θα το αναλάβουμε προσωπικά εμείς”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί